Aktuality

Německý Eintopf

7. 4. 2024 | Aktivity studentů | Mgr. Kamila Rozbrojová 13×

Němčináři 2A4 a 2B4 si v úterý 26.3. vyzkoušeli, jak se vaří v naší kuchyňce. A aby byli styloví, rozhodli se pro nejtypičtější německé jídlo, kterým je právě Eintopf.

Příprava Eintopfu
Příprava Eintopfu

Že nevíte, co to je Eintopf? Dalo by se říci, že se jedná o hustou polévku se zeleninou, bramborami, masem, houbami, luštěninami apod. vařenou v jednom hrnci, odtud název ein Topf = jeden hrnec. Naši žáci vařili Eintopf z vepřového masa se zeleninou. Přípravy začaly už o den dříve nákupem surovin a předvařením masa. Pokračovalo se pak další den, kdy nastalo velké loupání a krájení brambor a zeleniny. Celkem tři velké hrnce se postupně naplňovaly, všechno to bublalo, ochucovalo se, zkoušelo…až bylo hotovo. Ptáte se, co s tolika porcemi? Strávníky byli nejen žáci samotní, ale hlavně senioři ze Svazu Němců Těšínského Slezska, který celou akci zafinancoval.

Náš Eintopf sklidil samou chválu a strávníci byli velmi spokojeni, o čemž svědčily prázdné vyjedené talíře. Also guten Apettit!


Fotogalerie